ویژگیهای فرفورژه چیست؟
امروز به همراه تیم مشاورمون میخواهیم در خصوص ویژگیهای فرفورژه با یکدیگر صحبت کنیم. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. فرفورژه ها معمولا نوعی آلیاژ آهن هستند. در این آلیاژهای آهن مقدار بسیار ناچیزی کربن وجود دارد. همین مسئله هم باعث میشود تا فرفورژه به راحتی به شکل دلخواه در بیاید. آهنهای فرفورژه بسیار نرم هستند و بافتی الیافی دارند. آهن فرفورژه مزایای زیادی دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. یکی از ویژگیهای مثبت آهن فرفورژه این است که مقاومت بالایی دارد. اگر بخواهیم این آهن را با چدن مقایسه کنیم متوجه میشویم که مقاومت کششی آن تا حد زیادی بیشتر است. فرفورژه ها در طول زمان ممکن است دچار تغییر در ظاهر شوند اما این تغییر باعث خرابی آنها نمیشود.
آهن فرفورژه این قابلیت را دارد که مجددا گرم شود. در این حالت باز هم میتوانید آن را به شکلی که میخواهید تبدیل کنید. به این قابلیت فرفورژه، خاصیت چکش خواری گفته میشود. هر چقدر این خاصیت بیشتر باشد، نتیجهی نهایی کار مقاوم تر و محکم تر میشود. قبلا اشاره کردیم که درصد کمی از کربن در این آلیاژ وجود دارد. این ویژگی باعث میشود تا کار جوشکاری فرفورژه آسانتر شود. برای اینکه فرفورژهی شما طول عمر بیشتری داشته باشد میتوانید از برخی ابزارها مثل رنگ و پوشش های دیگر کمک بگیرید. ممکن است به خاطر رطوبت هوا مخصوصا در مناطق شمالی سطح فرفورژه دچار خوردگی شود. البته به طور کلی میزان زنگ زدگی فرفورژهها در مقایسه با چدن بسیار کمتر است.
چند نکتهی تکمیلی در خصوص کاربرد فرفورژه
در قسمت قبلی ویژگیهای فرفورژه را مورد بررسی قرار دادیم. اینک به برخی از کاربردهای آن اشاره میکنیم. در زمان های گذشته شاهد تولید وسایل بسیار زیادی با استفاده از فرفورژهها بودیم. برای مثال این آلیاژ در ساختن نعل اسب، راهآهن، ریل، میخ و… به کار گرفته میشد. امروزه کاربرد فرفورژهها دچار تحول و توسعه شده است. در بسیاری از موارد میبینیم که این آلیاژ برای ساخت و تولید نردههای آهنی، حصارها، دروازههای فلزی، لوازم تزیینی و… استفاده میشود. به دلیل ویژگیهای خاصی که فرفورژه دارد در کارهای هنری هم قابل استفاده است. مثلا مجسمههای فلزی یکی از آثار هنری هستند که به کمک فرفورژهها ساخته میشوند.