بررسی خانههای هوشمند
امروز در تیم مشاورمون قصد داریم در خصوص هوشمندسازی منازل صحبت کنیم. خانهای را هوشمند میدانیم که قابلیت کنترل حتی از راه دور داشته باشد. برای مثال در هر جایی که باشید به کمک موبایل، اینترنت یا سایر لوازم الکترونیکی منزل خود را تحت کنترل دارید. دستگاههایی که در این منازل نصب شدهاند به صورت هوشمند با اینترنت به یکدیگر متصل میشوند. شما کافی است یک نقطهی مرکزی را در نظر بگیرید. این نقطهی مرکزی میتواند گوشی هوشمند، کنسول بازی یا لپ تاپ شما باشد. ممکن است برایتان سوال شود که این کنترل منزل مربوط به چه وسایلی است. در واقع قفل درها، مانیتورها، دوربین، تلویزیون، چراغها و لوسترها و همچنین یخچال ها قابل کنترل از راه دور هستند.
هوشمندسازی چه مزایایی دارد؟
وقتی عملیات هوشمندسازی در یک منزل انجام شود، امنیت فضا بالا میرود. لوازم هوشمند در منزل قابلیت تنظیم به صورت دستی دارند. این قابلیت باعث میشود تا کاربر بنابر سلیقه و اهداف خود تنظیمات لازم را انجام دهد. برای مثال وقتی چراغها و روشنایی خانه به سیستم هوشمند وصل است میتوان در مصرف برق صرفه جویی کرد. بعضی از سیستمهای هوشمند در غیاب صاحبخانه هرگونه عبور و مرور را حس کرده و به مالک اطلاع میدهند. در چنین حالتی صاحب خانه میتواند موقعیت خطرناک را به اطلاع پلیس برساند و از وقوع جرم جلوگیری کند. سیستمهای هوشمند معمولا دو حالت با سیم و بدون سیم برای نصب دارند. معمولا استفاده و نصب نوع بی سیم این سیستمهای هوشمند با سهولت بیشتری همراه است.
معایب هوشمندسازی
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم هوشمندسازی مزایای زیادی دارد. در عین حال جا دارد به مرور برخی از معایب آن نیز بپردازیم. درست است که این فرایند باعث میشود در هزینههای اضافی و غیر ضروری صرفهجویی کنید اما معایبی هم دارد. یکی از معضلاتی که کاربران با آن مواجه میشوند در واقع همان بحث عدم امنیت کافی سیستم است. این موضوع بدین معناست که هکرها همچنان امکان هک کردن و دسترسی به اطلاعات سیستم هوشمند را دارند. حملات سایبری اختلالات زیادی را برای این سیستمها ایجاد میکند. همین مسئله هم باعث میشود تا امنیت لازم و مورد انتظار توسط این سیستمها تامین نشود.