معرفی دستگاه هوابرش
یکی از دستگاه های مورد استفاده برای برش دادن مقاطع فلزی دستگاه هوابرش میباشد که توجه زیادی را به سوی خود جلب کرده است. به همین جهت ما در مجموعه مشاورمون میخواهیم اطلاعات بیشتری راجع به این محصول به دست آوریم. جالب است بدانید که پیشینهی ساخت و استفاده از این دستگاه به سال ۱۹۰۳ میلادی برمیگردد. بدین جهت این روش در زمرهی قدیمیترین روش های برشکاری است. این روش مقرون به صرفه اقتصادی با استفاده از متد هوا گاز برای برش مقاطع فلزی از اکسیژن و سوخت استفاده میکند.
دستگاه هوابرش دارای اجزایی مثل رگلاتور، شلنگ گاز، شیر یک طرفه، مشعل برش و… است. به طور کلی سه نوع شعله در این دستگاه ها مورد استفاده قرار میگیرند. شعله خنثی، شعله اکساینده و شعله با مقدار گاز بیشتر شعلههای مختلف به کار رفته در دستگاه های هوابرش هستند. بیشترین کاربرد این دستگاه های برش دهنده، برای برش دادن فلزاتی است که بین نیم تا بیست و پنج میلی متر ضخامت دارند. حرارت مورد نیاز برای برش معادل با ۳۵۰۰ درجه سانتیگراد است. نبشی، ناودانی، ورق سیاه، ورق گالوانیزه و… از مقاطعی هستند که میتوانید با دستگاه های هوابرش آنها را به گونه ای که میخواهید برش دهید.
بررسی مزایا و معایب دستگاه
روش هوا گاز همواره مزایا و معایب مختلفی با خود به همراه دارد. علیرغم ابداع روش های جدید برای برش دادن فلزات، همچنان روشهای قدیمی مثل استفاده از هوا گاز منسوخ نشده است. زیرا استفاده از این روش هزینه کمتری نسبت به سایر شیوهها دارد. در زمان انجام عملیات هم نیازی به استفاده از برق نیست. همچنین حمل و نقل تجهیزات روش هوا گاز بسیار آسان است. البته استفاده از دستگاه های هوا گاز معایبی هم دارد که به آنها اشاره میکنیم. یکی از مشکلات استفاده از دستگاه های هوابرش این است که سرعت انجام عملیات برش توسط آنها پایین است. از طرف دیگر با توجه به قدیمی بودن این روش، دقت برش دستگاه به اندازهی دستگاه های جدید نیست.