نکات و ضوابط سرویس بهداشتی مسکونی
امروز قصد داریم به همراه تیم مشاورمون در خصوص نکات و ضوابط سرویس بهداشتی با یکدیگر صحبت کنیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید. سرویس بهداشتی یکی از قسمت های مهم هر سازه ای به شمار میآید. در طراحی سرویس بهداشتی علاوه بر اینکه ظاهر فضا اهمیت دارد، نباید از رعایت نکات استاندارد ساخت آن غافل شد. این دو کنار هم یک خروجی قابل قبول ارائه میدهند. در ادامه نکاتی را مطرح میکنیم که در ساخت سرویس بهداشتی باید مورد توجه قرار گیرند. یکی از کارهایی که برای ساخت باید انجام دهید، در نظر گرفتن پیش فضا است. فضای نصب روشویی و فضای توالت باید به شکل جدا از هم طراحی شوند. فاصله ای که مابین توالت ایرانی و پشت دیوار باید رعایت شود حدود ۳۰ سانتی متر مربع است. توجه داشته باشید که این فاصله کمتر یا بیشتر نباشد.
اگر قصد نصب توالت فرنگی یا توالت ایرانی دارید، کاسه توالت را به سمت شرق قرار دهید. حدود ۱۵ الی ۲۰ سانتی متر هم باید فاصله لوله فاضلاب توالت فرنگی تا دیوار باشد. سعی کنید در سرویس بهداشتی خود حتما جای پنجره را جهت تهویه هوا در نظر بگیرید. معمولا یک عدد حداقلی معادل ۴۵۰ سانتی متر را برای ساخت پنجره سرویس بهداشتی در نظر میگیرند. این نکته را فراموش نکنید که پنجره سرویس بهداشتی خانه یا محل کارتان باید جهت تهویه به بیرون راه داشته باشد. اصول مذکور در مورد طراحی سرویس بهداشتی مسکونی صادق هستند.
ضوابط سرویس بهداشتی عمومی
اکنون در خصوص نکات و ضوابط سرویس بهداشتی مکان های عمومی نیز مسائلی را مطرح میکنیم. یکی از نکات این است که درب سرویس بهداشتی در مکان های عمومی باید محفوظ از دید مستقیم عابران باشد. برای این کار میتوان از پنل های تزیینی، فضای سبز و… استفاده کرد. به منظور توجه به بهداشت و گندزدایی ورود نور طبیعی در سرویس بهداشتی عمومی حائز اهمیت است. برای تامین روشنایی کافی فضا از نورهای مصنوعی هم استفاده میشود. همچنین درب ورود و خروج خواهران و برادران نیز باید به شکل مجزا از هم ساخته شود.