کارکرد سیستمهای تهویه مطبوع
امروز به کمک تیم مشاورمون میخواهیم در خصوص موضوع نصب و تعمیر تهویه مطبوع نکاتی را مطرح کنیم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. در ابتدا لازم است توضیحاتی را در خصوص تهویه مطبوع ارائه دهیم تا با این سیستم بیشتر آشنا شوید. سیستم های تهویه مطبوع با کارایی و عملکرد خود باعث میشوند تا یک فضا به شرایط ایدهآل و استاندارد برسد. شرایط مختلف را میتوان شامل فشار هوا، رطوبت موجود در محیط، دما و… دانست. این سیستم ها توسط مهندسین مکانیک طراحی و تولید میشوند. برای تولید این سیستم ها از اصول تخصصی در این حیطه مثل مکانیک سیالات و اصول ترمودینامیک استفاده میشود.
نکاتی در خصوص نصب و تعمیر تهویه مطبوع
مهندسین برای اینکه میزان بارهای حرارتی و برودتی را در تولید این ابزارها به دست بیاورند از برخی نرم افزارهای مخصوص استفاده میکنند. یکی از این نرم افزارها Carrier HAP است. سیستمهای تهویه مطبوع در انواع مختلفی ساخته میشوند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. نوع اول از سیستمهای تهویهی مطبوع مرکزی، فن کویل ها و چیلرها هستند. سیستمهایی که تحت عنوان سیستمهای مجزا تلقی میشوند، کولرهای آبی و گازی را در بر میگیرند. این سیستمها در کنار پکیجهای دیواری و رادیاتورها مورد استفاده قرار میگیرند. نوع سوم از سیستمهای تهویه مطبوع، سیستمهای ترکیبی هستند. در این سیستمها از کویلهای آب گرم و رادیاتورها استفاده میشود.
در این قسمت مسائلی را در خصوص نصب و تعمیر تهویه مطبوع بیان میکنیم. فن کویل که در جهت توزیع گرما و سرما کاربرد دارد برای راهاندازی، نیاز به لولههای آبی دارد که به کویل وصل باشند. در نهایت با استفاده از فنهای چند سرعته دستگاه کار خود را شروع میکند. کولرهای گازی اسپلیت که نوع دیگری از سیستمهای تهویه مطبوع هستند، برای اتصال بین دو یونیت نیاز به لولههای مسی دارند. در واقع این لولههای مسی یک مسیری را از دو سر اتصالات ایجاد میکنند. قبلا اشاره کردیم که چیلرها جزء سیستمهای تهویهی مطبوع هستند. چیلر میتواند به صورت جذبی یا تراکمی باشد. کندانسور چیلرهای تراکمی معمولا آب خنک یا هوای خنک است. برای تعمیر این سیستم ها به هیچ عنوان بدون داشتن دانش و تجربه کافی اقدام نکنید و کار را به متخصصین در این حوزه بسپارید.