امروز قصد داریم به کمک تیم مشاورمون در خصوص نحوه معامله با وراث مطالبی را بیان کنیم. تا انتهای این بحث ما را همراهی کنید. املاک ورثهای که این روزها به وفور مورد معامله قرار میگیرند، همواره افراد را با چالش هایی مواجه میکنند. به همین جهت ضروری است تا نکات لازم را قبل از معامله بدانیم. البته خرید و فروش املاک ورثه ای به لحاظ قانونی مشکلی را ایجاد نمیکنند. اما ممکن است به دلیل ناآگاهی معامله گران را دچار ضرر و زیان مالی کنند. چندین نکتهی مهم را به شما یادآوری میکنیم.
نکاتی در باب نحوه معامله با وراث
در گام اول بدانید که اگر قتل عمدی صورت بگیرد، قاتل نمیتواند از شخص مقتول ارث ببرد. اما در خصوص قتل غیرعمد چنین محدودیتی وجود ندارد. نکتهی مهم دیگر این است که ورثهی مقتول حق ندارند بدون این که از سایر ورثه اجازه بگیرند، ملک را به فروش برسانند. اگر چنین معاملهای صورت بگیرد باطل خواهد بود. زیرا مصداقی از جرم انتقال مال غیر تلقی میشود. از طرف دیگر در خصوص املاک مشاع دادگاه صالح برای رسیدگی به درخواست افراز ملک، دادگاه حقوقی است. اگر شخصی که فوت شده بدهکار باشد، به میزان بدهکاریاش از اموال او کسر خواهد شد.
به ادامهی بحث نحوه معامله با وراث میپردازیم. گاهی اوقات املاک موروثی مورد مزایده هم قرار میگیرند. قبل از شروع مزایده یک قیمت اولیه از طریق کارشناسی تعیین میشود. مزایدهی فروش ملک موروثی فقط هزینهی آگهی را برای وراث در پی خواهد داشت. ممکن است یکی از وراث بخواهد که ملک مورد مزایده را از سایر وراث خریداری کند. او فقط زمانی میتواند این کار را انجام دهد که از دادگاه مجوز لازم را گرفته باشد. در نهایت کسی که بالاترین قیمت را پیشنهاد دهد، در مزایده برنده میشود. در خصوص برنده شدن در مزایده با هیچ گونه محدودیتی مواجه نیستیم. در زمان پرداخت وجه معاملات املاک موروثی باید مقدار سهم هر کدام از ورثه به طور کامل پرداخت شود.