نانوتکنولوژی در صنعت ساختمان چیست؟
ممکن است در خصوص نانوتکنولوژی در صنعت ساختمان مسائلی را شنیده باشید. در ادامه میخواهیم این مبحث را مورد بررسی قرار دهیم. در ابتدا جا دارد راجع به فناوری نانو با همدیگر صحبت کنیم. فناوریهای مربوط به نانو در واقع موجب بروز و ظهور یک سری از تغییرات در خواص فیزیکی و شیمیایی مواد میشوند. در واقع منظور ما ایجاد تغییر بر روی ذراتی است که اندازه آنها از ۱۰۰ نانومتر هم کمتر است. به دلیل نو بودن نانوتکنولوژی این روزها از این فناوری به شکل محدودی استفاده میشود. مسلما در آینده شاهد گسترش استفاده از نانوتکنولوژی خواهیم بود.
نانوتکنولوژی در صنعت ساختمان در وهله ی اول باعث بهینه سازی و همچنین ارتقای عملکرد تمامی فناوری های موجود خواهد شد. علاوه بر آنچه گفتیم فناوری نانو همواره یک دستهی جدید از مصالح و محصولات را وارد بازار میکند که میتوان از مزایای آنها در ساخت و ساز بهرهمند شد. مصالح جدید مضاف بر اینکه کیفیت بسیار بالایی دارند، باعث کاهش هزینه ها و صرفه جویی در مصرف انرژی هم خواهند شد. نانوتکنولوژی منحصر به یک قسمت از فرایند ساخت و ساز نیست. بلکه میتوان از آن در همهی بخش های یک سازه مثل نمای ساختمان، اسکلت، طراحی داخلی و… استفاده کرد.
کاربردهای نانوتکنولوژی
در ادامه جا دارد برای درک بهتر موضوع نکاتی را به کمک تیم مشاورمون مطرح نماییم. فناوری نانو همانطور که قبلا هم اشاره کردیم دربردارندهی بخش های مختلف عملیات ساخت و ساز است. نانوتکنولوژی در ساخت مصالح عایق صوتی و حرارتی، عایق رطوبتی، شیشه های خود تمیز شونده، شیشه های هوشمند و… خود را نمایان میسازد. شیشه های سبک، بتن سبک، پوشش های ضد خراش و… از دیگر مصالح ساخته شده با فناوری نانو هستند که شاهد استفاده از آنها هستیم. علاوه بر تمامی مواردی که به آنها اشاره کردیم، رنگ های آنتی استاتیک با ضد الکتریسیته ساکن هم که دوام و کیفیت بالایی دارند با این فناوری تولید میشوند.