نکاتی در خصوص مواد تشکیل دهنده پوشش ضد حریق
امروز قصد داریم به همراه تیم مشاورمون در خصوص مواد تشکیل دهنده پوشش ضد حریق با یکدیگر صحبت کنیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید. به اصلی ترین موادی که در پوشش های ضد حریق مورد استفاده قرار میگیرند اشاره میکنیم. دسته ی اول از مواد ضد حریق، ورمیکولیت ها هستند که در دسته ی دانه های آبدار قرار دارند. ماده ای که به آن اشاره کردیم باعث خاصیت نسوزندگی در پوشش ضد حریق میشود. مقاومت دمایی این ماده در برابر آتش عددی بیش از ۱۲۰۰ درجه ی سانتیگراد است. ورمیکولیت به لحاظ خاصیت شیمیایی ماده ای خنثی محسوب میشود. همین مسئله هم باعث می شود که با سازه های فلزی و فولادی واکنش ندهد. یکی از خصوصیات برجستهی ورمیکولیت ها این است که صد در صد معدنی هستند.
از دیگر موادی که در این مقاله به آن اشاره میکنیم، پرلیت است. پرلیت در اثر کنار هم قرار گرفتن چندین عنصر مثل کلسیم، پتاسیم، سدیم و… به وجود میآید. این نوع خاک آبدار به عنوان عایق گرما هم در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرد. از دیگر مصالحی که پوشش ضد حریق ایجاد میکند، گچ ساختمانی است. گچ به عنوان عایق گرما کاربرد دارد. گچ باعث میشود تا گیرش فرایند شاتکریت در تشکیل پوشش های ضد حریق سرعت بیشتری پیدا کند. میکا هم که یک نوع کانی و جزء مواد معدنی است در زمرهی مصالح مورد استفاده در پوشش های ضد آتش سوزی میباشد. ماده ی مذکور به صورت ۱۰۰ درصدی عایق حرارت و الکتریسیته به شمار میرود. جالب است بدانید که نوع قابل لمس این ماده در سرپیچ لامپ کاربرد دارد.
سایر مواد ضد حریق
چند نکتهی تکمیلی را در مورد مواد تشکیل دهنده پوشش ضد حریق مطرح میکنیم. علاوه بر موادی که در بالا به عنوان پوشش های ضد حریق از آنها نام بردیم، مصالحی مثل کلسیم کربنات، سیمان پرتلند، مونتموریلونیت و… نیز جزء پوشش های ضد حریق هستند. لاتکس، تیلوز، افزودنی حباب ساز و… هم در دسته ی افزودنی های لازم برای اجرای پوشش ضد حریق قرار میگیرند.