امروز قصد داریم با کمک تیم مشاورمون به مقایسه بلوک سیمانی با هبلکس بپردازیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید. بلوک های هبلکس ساختاری حباب مانند دارند. زمانی که از این بلوک ها استفاده کنید، وزن سازهی شما در انتها سبکتر خواهد بود. علت هم این است که مقدار ملات استفاده شده در سازه کاهش پیدا کرده است. زمانی که مصالح استفاده شده در حین ساخت و ساز سازه وزن کمتری داشته باشند، مقاومت سازه افزایش پیدا میکند.
در ایران هم که جزء کشورهای زلزله خیز محسوب میشود بهتر است به جای بلوک های سیمانی از بلوک هبلکس استفاده شود. یکی دیگر از تفاوتهایی که بین بلوک های سیمانی و هبلکس وجود دارد مربوط به قیمت آنها است. معمولا زمانی که به اجرای یک دیوار از طریق بلوک ها بپردازید، متوجه خواهید شد که هزینه خرید بلوک های سیمانی پایین تر است. به طور کلی پیش بینی میشود که هزینهی اجرای دیوار با استفاده از بلوک هبلکس حدود ۳ برابر بیشتر از بلوک های سیمانی است.
چند نکتهی تکمیلی
چند نکتهی تکمیلی را در باب مقایسه بلوک سیمانی با هبلکس بیان میکنیم. جذب آب توسط بلوک های هبلکس بسیار پایین است. به همین جهت بنا فرصت کافی برای نصب بلوک خواهد داشت. در زمان قالب گیری هم بلوک هبلکس پوسته پوسته نخواهد شد. بلوک هبلکس دارای درصد خاصی از سیلیس میباشد. همچنین به دلیل این که دمای ذوب آن بالا است، در برابر آتش سوزی مقاومت بالایی دارد. میزان ضریب جذب آب این بلوک ها پایین است و از استحکام قابل توجهی برخوردار هستند. بلوک های هبلکس میتوانند عایق صوت، حرارت و دما باشند. بلوک های هبلکس چون سبک وزن هستند، بارهای زائد وارد بر ساختمان را کاهش میدهند. به همین جهت نیز باعث افزایش استحکام سازه خواهند شد. بارهای بلوک هبلکس از نظر حمل و نقل و جا به جایی نیز بسیار راحت هستند.