مفهوم مقاوم سازی
مقاوم سازی در زمینه ساختمانها، میتواند به عنوان افزودن اجزای جدید به یک ملک برای عملکرد بهتر آن تعریف شود. این موضوع را به کمک تیم مشاورمون مورد بررسی قرار خواهیم داد. انواع مختلفی از مقاوم ساختن ساختمان های قدیمی وجود دارد که میتوان از آنان بهرهمند شد. یکی از انواع مورد بررسی، مقاوم سازی لرزهای است. اینکار باعث تقویت ساختمان و افزایش مقاومت آن در برابر زلزله میشود. مقاوم سازی عایق نوع دیگری است و به تعدیل دمای ساختمان کمک می کند.
مقاوم سازی باید یک فرآیند کلی نگر باشد. برای تحقق این امر، دانستن هدف نهایی و داشتن یک برنامه ضروری است. اگر برنامه ریزی ناکافی باشد، ممکن است حوادثی رخ دهد. همچنین ممکن است کار لغو شود. نقشه راه باید همه جانبه باشد. باید همه چیز از دیوارها، پنجرهها و درها گرفته تا سقفها، کفها و دودکشها را همراه با استراتژیهایی برای تهویه، صرفهجویی در مصرف آب، راندمان گرمایش و تولید انرژی در نظر بگیرد. هنگام تصمیم گیری در مورد استراتژی مقاوم ساختن سازه، رابطه متقابل بین این عناصر باید درک شود. به عنوان مثال، عایق رطوبتی بدون تهویه کنترل شده ممکن است منجر به کیفیت پایین هوا، تراکم و رشد کپک شود.
چند نکتهی تکمیلی در مقاوم سازی
پروژه های مقاوم سازی مراحل گوناگونی دارند. تغییرات سریع، فرصت ها و مقاوم سازی عمیق سه مرحلهی اصلی این کار هستند. تغییرات سریع حداکثر سود را برای حداقل تلاش و هزینه ایجاد می کند. فرصت ها ممکن است شامل مواردی مانند عایق رطوبتی پنجره ها در هنگام انجام تعمیرات باشند. مرحله سوم میتواند شامل نصب پنلهای خورشیدی و افزودن عایق حرارتی در زیر کف یا دیوارها در طول پروژههای نوسازی بزرگ باشد.
در مقاوم سازی نباید فراموش کرد که هر طرح باید براساس ویژگی های خود در نظر گرفته شود. با این روش از مشخصات و جزئیات صحیح اطمینان حاصل میشود. یکی دیگر از مسائل کلیدی رفتار ساکنین است. وضعیت ساختمانی که در تمام روز اشغال می شود نسبت به ساختمانی که فقط در زمان خاصی افراد در آن ساکن هستند متفاوت است. همچنین به راه حل های متفاوتی نیاز دارد. امیدواریم آنچه تاکنون در این نوشتار بیان کردیم رضایت همراهان مشاورمون را جلب کرده باشد.