کاربردهای مصالح سیلیکونی در ساخت و ساز
مصالح سیلیکونی در قسمت های مختلف عملیات ساخت و ساز کاربرد دارند. به همین جهت در این مقاله موضوع را به کمک مجموعه مشاورمون بررسی میکنیم. سیلیکون ها در صنایع رنگ و پوشش نقش مهمی دارند. از این مصالح به عنوان پوششی بر روی مصالح ساختمانی معدنی استفاده میشود. برای مثال از مواد سیلیکونی در مصالح ساختمانی به عنوان یک افزودنی استفاده میشود. گاهی اوقات ترکیب مواد سیلیکونی با سایر مصالح برای جلا بخشی و گاهی برای ایجاد خاصیت ضد آب در مصالح است. یک سری از مواد سیلیکونی به شکل پودری در بازار وجود دارند که مخصوص ترکیب کردن با رنگها هستند.
مصالح سیلیکونی کننده ضد آب باید یک سری ویژگیهای خاصی داشته باشند. به طور کلی برای یک آغشته سازی درست مواردی را که در ادامه اشاره خواهیم کرد مورد توجه قرار دهید. عامل و ماده آغشته سازی که با مواد دیگر ترکیب میکنید باید به میزان کافی قابلیت نفوذ داشته باشد. در گام بعدی این نکته را در نظر بگیرید که عمق نفوذ به مواد وابسته به فاکتورهای مختلفی است. برای مثال قدرت جذب مصالح مختلف ممکن است متفاوت از همدیگر باشد. از دیگر فاکتورهای مهم مقدار محلول آغشته کننده میباشد که سطح نفوذش وابسته به نوع محصول و حلال مورد استفاده است.
معرفی چسب های سیلیکونی
مصالح سیلیکونی علاوه بر اینکه در ترکیب رنگها به کار میروند، کاربردهای دیگری هم دارند. مواد سیلیکونی در چسب ها نیز مورد استفاده قرار میگیرند. این روزها چسب های سیلیکونی به راحتی در بازار قابل تهیه هستند. این چسب ها چون دارای مواد پلیمری و ساختار شیمیایی هستند، مقاومت بالایی هم دارند. از چسب های سیلیکونی در اجرای سرویس بهداشتی، اطراف سرامیکها، سطح سنگی، سینک های روشویی و… استفاده میکنند. چسب های مذکور در برابر نم و رطوبت دارای مقاومت قابل توجهی هستند. همچنین به عنوان یک عایق حرارتی و به شکل درزگیر کارکرد مناسبی دارند.