بررسی فونداسیون سازه
امروز در تیم مشاورمون ما را همراهی کنید تا در خصوص اهمیت فونداسیون سازه با یکدیگر صحبت کنیم. فونداسیون، بخشی از یک سیستم سازهای است که روبنای ساختمان را پشتیبانی میکند و آن را لنگر میدهد. فونداسیون بارهای ساختمان را مستقیماً به زمین منتقل میکند. برای جلوگیری از آسیب ناشی از چرخه های مکرر انجماد و ذوب، کف فونداسیون باید زیر خط یخبندان باشد. پایههای ساختمانهای مسکونی معمولی تقریباً همه بر روی پایههای گسترده قرار دارند. پایههای گسترده (معمولاً بتنی) دیوارها یا پایهها را نگه میدارند. آنها همچنین بار را در منطقه بزرگتری توزیع میکنند و باعث ایجاد تکیهگاه میشوند.
به ادامهی بحث فونداسیون سازه میپردازیم. یک تیر بتنی که توسط پایهها یا شمعهای جدا شده پشتیبانی میشود، ممکن است در سطح زمین، بهویژه در ساختمانهای بدون زیرزمین، برای کنترل دیوار خارجی قرار داده شود. پایه های پهن نیز به شکل بسیار بزرگی، برای ساختمان های بلند استفاده می شوند. سیستمهای دیگر برای تحمل بارهای سنگین شامل شمعها، ستونهای کیسون بتنی و… هستند. این سيستم ها در ساختمان مستقیماً روی سنگهای در معرض دید قرار دارند. در خاک حاصلخیز، می توان از یک پی شناور استفاده کرد. این پی متشکل از سازه های صلب و جعبه مانند است. آنها در عمقی قرار گرفته اند که وزن خاک برداشته شده برای قرار دادن آن، برابر با وزن سازه پشتیبانی شده باشد.
نحوهی طراحی و ساخت پی مناسب
طراحی و ساخت فونداسیون سازه با عملکرد خوب باید دارای برخی الزامات اساسی باشد. طراحی و ساخت فونداسیون به گونه ای انجام می شود که بتواند بارهای وارده به خاک را تحمل کند. این انتقال باید بدون ایجاد هرگونه نشستی باشد. در چنین حالتی می تواند منجر به اشکال مختلفی از پایداری سازه شود. اگر از پایههای محکم و سخت استفاده کنید، دیفرانسیل دچار نشست نخواهد شد.
این مسائل در مناطقی که بارهای روی هم، از نظر ماهیت یکنواخت نیستند، بارزتر است. با در نظر گرفتن خاک منطقهی مورد نظر توصیه می کنیم تا فونداسیون عمیق تری بسازید. فونداسیون عمیق تر میتواند از هر گونه آسیب یا مشکلی محافظت کند. این آسیب ها عمدتاً به دلیل مشکل انقباض و تورم ناشی از تغییرات دما ایجاد می شوند. محل فونداسیون انتخابی باید منطقه ای باشد که تحت تأثیر آثار یا عوامل مخرب بیرونی قرار نگیرد.