بررسی فوم بتن
فوم بتن نوعی بتن سبک است که از سیمان، ماسه یا خاکستر بادی، آب و فوم ساخته می شود. با تیم مشاورمون همراه باشید تا اطلاعات تکمیلی را در این خصوص بررسی کنیم. فوم های بتن را می توان به عنوان ملات سیمانی تعریف کرد. این ملات سیمانی حداقل از 20 درصد فوم تشکیل شده است که به طور مکانیکی به داخل ملات تزریق می شود.
ویژگیها
چگالی بتن فوم خشک شده ممکن است از 300 تا 1600 کیلوگرم بر متر مکعب متغیر باشد. مقاومت فشاری بتن فوم که در 28 روز تعیین می شود، از 0.2 تا 10 نیوتن بر میلی متر مربع است. همچنین می تواند بالاتر رود.
تاریخچه فوم بتن
فوم بتن سابقه ای طولانی دارد و اولین بار در سال 1923 مورد استفاده قرار گرفت. در ابتدا به عنوان یک ماده عایق استفاده می شد. طی 20سال گذشته با توجه به بهبود عملکرد آن باعث استفاده در مقیاس بزرگ تر شده است.
تولید فوم بتن
برای به دست آوردن محتوای هوای 15 تا 25 درصد، فوم مستقیماً به مخلوطی از سیمان کم و ماسه غنی اضافه می شود. باید در نظر داشت که پرکننده های کم چگالی به صورت فوم های بتن توسط برخی از سازندگان عرضه می شوند. دو روش اصلی برای تولید بتن فوم دار استفاده می شود: روش درون خطی و روش پیش فوم.
ظاهر فوم
در یک مقایسه دقیق فومی که برای تولید فوم بتن تولید می شود، شبیه فوم اصلاح است. هنگامی که این ماده با ملات استاندارد مخلوط شود، مخلوط نهایی شبیه به قوام ماست یا به شکل میلک شیک خواهد بود.
مزایا
مخلوط فوم بتن ته نشین نمی شود. از این رو نیازی به تراکم ندارد. این بتن در حالت تازه خود دارای قوام جریان آزاد است. این خاصیت به پر کردن کامل فضاهای خالی کمک می کند. ساختار این ماده قابلیت پخش و توزیع بار دارد. همچنین در برابر یخ زدگی و ذوب شدن مقاومت بالاتری دارد. این ماده مقرون به صرفه است. تعمیر و نگهداری آن نیز آسانتر میباشد.
معایب
وجود آب در مواد مخلوط شده، فوم های بتن را بسیار حساس می کند. همچنین زمان اختلاط آن طولانی تر است. با افزایش چگالی، مقاومت فشاری و مقاومت خمشی نیز کاهش می یابد.