معرفی فناوری بتن خود ترمیم شونده
بتن از مصالح ساختمانی است که بدون داشتن آن نمیتوان انجام عملیات ساخت و ساز را متصور شد. بتن خود ترمیم شونده یکی از انواع بتن است. ما قصد داریم در مجموعه مشاورمون توضیحاتی را در مورد فناوری بتن خود ترمیم شونده ارائه دهیم. بتن به دلیل بافت محکمی که دارد در عملیات ساخت و ساز مورد توجه قرار گرفته است و تفاوتش با بتن خود ترمیم شونده در ترکیبات آن است. در بتن های خود ترمیم شونده نانو تیوب کربن به کار رفته است و باعث تمایز این نوع بتن ها میشود. اگر مقدار کمی از این ماده را با بتن ترکیب نمایید باعث ایجاد خاصیت ترمیم شوندگی در بتن خواهد شد. این روزها از بتن های خود ترمیم شونده در بسیاری از پروژه ها استفاده میشود. بتن هایی که از سیمان پرتلند و آب تشکیل شده اند با اضافه کردن بتن های خود ترمیم شونده، دچار بهبود خواص مکانیکی خواهند شد.
تفاوت بتن های خود ترمیم شونده و معمولی
به ادامه بررسی فناوری بتن خود ترمیم شونده میپردازیم. همانطور که پیش از این هم اشاره کردیم بتن ها خواص زیادی دارند که قابل توجه است. برای مثال مقاومت بالا، شکل پذیری و در دسترس بودن از مزیت های استفاده از بتن است. با این حال متاسفانه بتن ها به میزان کافی در برابر نیروهای کششی تاب آوری ندارند. به همین دلیل است که در صورت وارد شدن نیروهای کششی بتن دچار آسیب و ترک خوردگی میشود.
ممکن است ترکها در ابتدا به سادگی قابل تشخیص نباشند. اما با گذر زمان معمولا میزان این ترک خوردگی ها بیشتر شده و در نهایت بتن دچار درهم فروریختگی خواهد شد. همانطور که متوجه شدید در بتن های معمولی این امکان وجود ندارد که به صورت خودکار فرآیند خود ترمیمی صورت پذیرد. اما با استفاده از بتن خود ترمیم شونده دیگر چنین مخاطره ای سازه شما را تهدید نخواهد کرد. مقاومت فشاری و مقاومت خمشی این بتن ها با استفاده از فناوری های نوین به شکل قابل توجهی بالا رفته است.