آشنایی با سیمان
امروز در تیم مشاورمون به بررسی کاربردهای سیمان در صنعت ساخت و ساز میپردازیم. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. قرار است توضیحات تکمیلی را مطرح کنیم. سیمانها به طور کلی، موادی چسبنده محسوب میشوند. به صورت دقیق تر میتوان گفت که سیمان ها همان موادی هستند که در صنعت ساختمان سازی و مهندسی عمران به عنوان اتصال دهندهی مواد و مصالح نقش مهمی دارند. این نوع سیمان ها، در ساختار خود به شکل پودرهای ریز آسیاب شده میباشند. سیمان ها پس از اینکه با آب مخلوط شوند تغییر شکل میدهند و به حالت تودههای سفت و محکم در میآیند.
سیمان های ساختمانی را سیمان های هیدرولیک هم مینامند. علت این نامگذاری بدان جهت است که سیمان ها در زیر آب هم بافت سفت و محکمی پیدا میکنند. دلیل نامگذاری هیدرولیک هم همین خواص آبرسانی آنها است. مهمترین نوع سیمان ها، سیمان پرتلند است. این مقاله به بررسی توسعه تاریخی سیمان، ساخت آن از مواد خام، ترکیب و خواص آن و آزمایشهای لازم می پردازد. سیمان های ساختمانی از ترکیبات شیمیایی و تکنیک های فرآوری خاصی با محصولات سرامیکی مانند آجر و کاشی، ساینده ها و مواد نسوز استفاده می کنند. در قسمت بعدی مقاله به برخی دیگر از کاربردهای اختصاصی سیمان اشاره خواهیم کرد.
بررسی انواع کاربردهای سیمان
در این قسمت به بررسی کاربردهای سیمان میپردازیم. سیمان ها در بتن ها هم مورد استفاده قرار میگیرند. در آنها سیمان با مواد بی اثری که به عنوان سنگدانه شناخته می شوند مخلوط می شود. ملات همان سیمان است که با سنگ های خرد شده یا مواد ماسهای ترکیب میشود و یک بافت نهایی را به ما ارائه میدهد. اندازهی ملات در حالت عادی لازم است از پنج میلیمتر کمتر باشد. بتن را هم میتوان مخلوطی از سیمان، ماسه یا سایر سنگدانه های ریز و درشت دانست.
در ادامهی بحث کاربردهای سیمان باید اشاره کنیم که سنگدانه درشت ممکن است ابعاد و اندازهای معادل با ۱۵۰ میلی متر داشته باشد. از ملات ها در غالب موارد برای اینکه آجرها، سنگ ها و به طور کلی انواع بلوک ها را به دیوار بچسبانند به استفاده می کنند. در واقع آنها را می توانیم در دسته ی پوشش های سطح دیوار قرار دهیم. بتن ها معمولا برای کاربری های گوناگونی در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال ترکیبی از خاک و سیمان نوع پرتلند، جزء پایه های ساخت و ساز راه ها هستند.