تعریف ساختمان سازی
ساختمان سازی واژه ای است که به کرات آن را میشنویم. به همین جهت قصد داریم تا در خصوص ساخت و ساز توضیحاتی را خدمت همراهان گرامی مجموعه ی مشاورمون عرض کنیم. ابتدا تعریفی کلی از این واژه را بیان میکنیم. در تعریف این واژه می توان آن را به عنوان روشی برای توسعه یک ساختمان یا زیرساخت های بنا تلقی کرد.
به بیان دیگر می توان گفت این تعریف به معنی توسعه ساختمان به منظور افزودن سازه به یک بنا است. اکثر قریب به اتفاق پروژه های ساخت و ساز ساختمان، نوعی بازسازی هستند. مثلا ادغام یک اتاق یا تعمیر حمام به نوعی بازسازی است. همهی پروژه های ساختمانی دارای عناصر و اهداف خاصی مانند اهداف مالی یا مصرفی هستند.
مراحل و فرآیندهای ساختمان سازی
مراحل ساختمان سازی در بردارنده ی مراحل قبل از ساخت و حین ساخت است. در تیم مشاورمون اقدامات این مراحل را برای شما توضیح می دهیم.
مراحل قبل از ساختمان سازی
این مراحل در ساختمان سازی شامل خرید زمین، تعیین مشاور، فرایند طراحی، برآورد بودجه، اخذ مجوزهای ساختمانی و مشخص کردن پیمانکار است.
مراحل حین ساخت و ساز ساختمان
این مراحل ساختمان سازی شامل عملیات پاکسازی، حفاری و گودبرداری، اجرای فونداسیون، اجرای ستون و تیر، اجرای دال کف یا ساختار سقف و… است.
چگونه می توان برنامه ریزی ساختمان سازی را انجام داد؟
برنامه ریزی در مدیریت و اجرای پروژه های ساختمان سازی بسیار مهم است. زیرا شامل انتخاب فناوری مورد نیاز، شناخت ابزارهای موجود و برآورد منابع و مشخص کردن آن ها میباشد.
3 نوع برنامه ریزی در امر توسعه پروژه وجود دارد:
- برنامه ریزی استراتژیک
این برنامه دربردارنده ی مجموعه ای از اهداف پروژه است. برنامه ریزی استراتژیک گاهی اوقات توسط برنامه ریزان شرکت صاحب پروژه انجام می شود.
- برنامه ریزی عملیاتی
قبل از تهیه برنامه توسعه به شکل دقیق توسط تیم پروژه، آنها باید سوالاتی را برای تهیه طرح جامع توسعه بررسی کنند:
آیا منابع موجود برای تحقق اهداف پروژه قابل دستیابی هستند؟
تاثیر پروژه جدید بر حجم کار چیست؟
چگونه می توانیم کار اضافی را تحمل کنیم؟
آیا طرح های پروژه به درستی برای شروع ساخت و ساز تنظیم شده است؟
آیا طرح قرارداد اولیه هنوز معتبر است؟
- برنامه ریزی دقیق
این مرحله یک برنامه عملیاتی دقیق برای رو به رو شدن با چارچوب زمان بندی پروژه مطابق با اهداف برنامه ریزی شده لازم دارد.