اهمیت مقاوم سازی ساختمان در برابر حوادث طبیعی
امروز قصد داریم به کمک تیم مشاورمون در خصوص روش های مقاوم سازی ساختمان با یکدیگر صحبت کنیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید. یکی از مهم ترین کارهایی که در عملیات ساخت و ساز باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، مقاوم سازی سازه است. زیرا هر سال عده ی زیادی از افراد در سراسر دنیا به دلیل عدم رعایت استاندارد های لازم در مقاوم سازی ساختمان ها جان خود را از دست میدهند. در این میان حتی ساختمان های بتنی هم مستثنی نمیشوند و دچار آسیب دیدگی میشوند. کشور عزیزمان ایران هم متاسفانه بر روی گسل زلزله قرار دارد. به همین دلیل همواره شاهد وقوع زلزله های سنگین و ورود خسارات جانی و مالی به شهروندان هستیم.
با توجه به آمار سال های گذشته در خصوص زلزله و سیل به این نتیجه میرسیم که بسیاری از سازه های کشور در برابر این حوادث مقاومت کافی ندارند. این مسئله ناشی از دلایل مختلفی است. اولین مورد این است که استانداردهای تدوین شده در گذشته دقیق نیستند و برای شرایط امروزی کاربرد ندارند. از دیگر دلایلی که باعث عدم مقاومت سازه های امروزی است، نقاط ضعف فراوان حین عملیات ساخت و ساز میباشد. متاسفانه امروزه ساختمان های فرسوده و قدیمی زیادی وجود دارند. این ساختمان ها علی القاعده توان مقاومت در برابر حوادث طبیعی سنگین را ندارند. به همین جهت هم آسیب پذیرتر هستند.
بررسی روش های مقاوم سازی ساختمان
در این قسمت به بررسی روش های مقاوم سازی ساختمان میپردازیم. یکی از کارهایی که با هدف افزایش مقاومت ساختمان میتوان انجام داد، استفاده از روش دیوار برشی است. روش اضافه کردن بادبند و استفاده از میراگر نیز از دیگر روش های مقام سازی هستند. بعلاوه میتوانید سطح مقاومت ساختمان را با استفاده از FRP افزایش دهید. ژاکت های فلزی و ژاکت های بتنی نیز باعث مقاومت ساختمان در برابر حوادث میشوند. آخرین روش هم استفاده از جداسازهای لرزه ای است.