امروز قصد داریم به کمک تیم مشاورمون در خصوص روشهای انحلال قرارداد با یکدیگر صحبت کنیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید. دانستن شرایط لازم جهت انحلال یا فسخ قرارداد این روزها در معاملات مختلف، علی الخصوص معاملات ملکی اهمیت زیادی پیدا کرده است. انحلال قراردادهای ملکی معمولا از طریق ۴ روش رایج صورت میگیرد. یکی از راههای انحلال قرارداد اقاله است. پس از اینکه دو طرف قرارداد عقد را منعقد کردند، این امکان را نیز دارند که با اخذ رضایت و توافق همدیگر آن عقد یا قرارداد را منحل کنند. شاید برایتان سوال باشد که برای جلوگیری از اختلاف پس از تنظیم سند کتبی چه باید کرد؟ در این حالت اقاله قرارداد در پشت مبایعه نامه مکتوب خواهد شد.
برخی دیگر از روشهای انحلال قرارداد
به ادامهی بحث روشهای انحلال قرارداد میپردازیم. از دیگر روشهایی که می توان با آن قرارداد را منحل کرد فسخ است. فسخ یک نوع عمل حقوقی است که به صورت یک جانبه و از سمت یکی از دو طرف قرارداد انجام میشود. اختیار فسخ معامله طبق قانون مدنی ایران خیار نامیده میشود که حتما به وفور شنیده اید. از دیگر روشهای انحلال عقود و قراردادها انفساخ است. از نظر لغوی انفساخ یعنی باطل شدن. از نظر حقوقی هم انفساخ قرارداد زمانی انجام میشود که عمل حقوقی یا عقد بدون ارادهی دو طرف دخیل در معامله از اثر بیفتد.
مثلا اگر از ابتدا شرط شود که در صورت عدم پرداخت پول در موعد مقرر معامله خود به خود از بین میرود، انفساخ عقد انجام شده است. آخرین روشی که برای منحل شدن قرارداد میخواهیم به آن اشاره کنیم، ابطال قرارداد است. ممکن است در ابتدا واژگان حقوقی یاد شده برایتان تداعی کنندهی یک معنا باشند. در حالی که تفاوت های خاصی به لحاظ حقوقی با یکدیگر دارند. هر قراردادی که با قوانین کشور تعارض داشته باشد، باطل تلقی میشود. بطلان معامله یعنی این که معامله از ابتدای روزی که در ظاهر منعقد شده بود، باطل شود.