چه عواملی باعث ایجاد نم و رطوبت میشوند؟
در این مقاله به همراه تیم مشاورمون قصد داریم تا به بررسی نحوهی رفع نم و رطوبت بپردازیم. تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید. نم و رطوبت در قسمتهای مختلف خانه از جمله دیوارها به وفور دیده میشود. این مسئله در استان های شمالی کشور مثل گیلان و مازندران که آب و هوای مرطوبی دارد، بیشتر اتفاق میافتد. به جهت اهمیت موضوع میخواهیم برخی از دلایل مختلف ایجاد نم و رطوبت روی دیوار را بررسی کنیم. برای اینکه بتوانید این معضل را رفع کنید، در ابتدا باید منشاء آن را تشخیص دهید. یکی از دلایلی که باعث نم و رطوبت میشود قبلا اشاره کردیم. آب و هوای مرطوب کل بنای ساختمان را تحت تأثیر خود قرار میدهد. بنابراین اگر در نقاط مرطوب کشور زندگی میکنید لازم است تا از مصالح و لوازمی برای ساخت و ساز استفاده کنید که در برابر رطوبت مقاوم هستند.
به ادامهی بحث رفع نم و رطوبت میپردازیم. گاهی اوقات زمانی که زیرساختهای خانه دچار مشکل و آسیب میشوند، نم زدگی دیوارها به وقوع میپیوندد. ممکن است لوله کشیهای خانه مثل لولههای حمام، توالت، آشپزخانه، باغ و… دچار ترک خوردگی و آسیب شده باشند. نم و رطوبت روی دیوارها را میتوان به عنوان یک آژیر خطر دانست. به همین منظور در صورت مشاهدهی رطوبت سعی کنید قبل از هر اقدامی برای ترمیم دیوارها از سلامت لولهکشی خانه اطمینان حاصل کنید. یکی از نشانههای شکستگی لوله و نفوذ آب به دیوارها، تغییر رنگ آنها است. علاوه بر تغییر رنگ دیوارهای این قسمت از خانه بوی نم و رطوبت را با خود به همراه دارند. اگر در زمان مناسبی نسبت به رفع مشکل اقدام نکنید، استحکام دیوار خانهتان دچار سستی خواهد شد.
چگونه میتوان نسبت به رفع نم و رطوبت اقدام کرد؟
برای اینکه رطوبت و نم دیوارها از بین برود در گام اول لازم است سلامت لولهکشی را مورد بررسی قرار دهید. برخی از دستگاهها نیز وجود دارند که از آنها برای رفع رطوبت و نم دیوارهای خانه استفاده میشود. علاوه بر این موارد چندین راه ساده هم وجود دارند که آنها را بررسی خواهیم کرد. برای این که از بروز رطوبت جلوگیری شود یک راه ساده این است که از گیاهان در محیط استفاده شود. اگر فضایی مثل گلخانه در اختیار دارید و میخواهید از بروز نم جلوگیری کنید، سعی کنید تهویهی مناسبی برای فضا در نظر بگیرید. ورودیهای نور مناسب به داخل فضا نیز میتوانند در کاهش میزان رطوبت و نم موثر باشند.