معرفی رزین لمینت
احتمالا نام رزین لمینت به گوش شما خورده است. برای آشنایی بیشتر در ابتدا قصد داریم به معرفی شیشه لمینت بپردازیم. شیشه های لمینت یا به بیانی دیگر شیشه های امن در صورت ورود ضربات متعدد و حتی شکسته شدن به صورت کامل خرد نخواهند شد. اگر به شکل شکسته شدن سایر شیشه ها توجه کرده باشید، متوجه میشوید که پس از شکسته شدن به ذرات خیلی ریزی تبدیل خواهند شد. در شیشه های لمینت یک لایه طلقی به نام PVB وجود دارد. این لایه طلقی در اثر حرارت بالا ذوب خواهد شد. زمان شکستن شیشه، ذرات به همین لایه ی طلقی میچسبند و جلوی ریزش آنها گرفته میشود.
حال به همراه تیم مشاورمون به بحث در خصوص رزین لمینت میپردازیم. در قسمت قبلی به این موضوع اشاره کردیم که در لایه میانی لمینت، طلقی به نام PVB وجود دارد که با حرارت ذوب میشود. در نهایت هم تبدیل به نوعی چسب بیرنگ خواهد شد. به همین جهت باعث اتصال محکم لایه ها به همدیگر میشود. اما در ساخت رزین لمینت به شکلی دیگر عمل میشود. در اینجا برعکس شیشه لمینت از طلقی استفاده میشود که حالت مایع دارد. این مایع شفاف که به آن رزین میگویند زمانی که در معرض تابش نور خورشید و اشعه UV قرار میگیرد، از حالت مایع به شکل جامد در میآید.
چند نکته تکمیلی
شیشه های رزین لمینت یک سری مزایایی دارند که در این بخش آنها را بررسی میکنیم. این شیشه ها از نظر نحوهی تولید سختی زیادی ندارند. زیرا تجهیزات پیشرفته ای برای تولید آنها نیاز نیست. نیروی تولید هم با انجام آموزش های ساده میتواند شروع به کار کند. شیشه های مذکور هیچ گونه محدودیتی از نظر ابعاد برای تولید کننده ایجاد نمیکنند. قیمت شیشه رزینی نسبت به شیشه لمینت کمتر است و سرعت تولید آن هم بیشتر میباشد. شیشه های یاد شده علاوه بر تمام مزایایی که گفتیم با گذر زمان دچار تغییر رنگ نیز نمیشوند.