بررسی خودکارسازی صنعت ساخت و ساز
یکی از راه های کاهش دخالت انسان در امور عمرانی خودکارسازی صنعت ساخت و ساز Automation است. با اتوماسیون یا خودکارسازی از سامانه های کنترل برای پایش خط تولید میتوان استفاده کرد. خودکارسازی با مکانیزه کردن فرق دارد. چون در مکانیزه کردن به دنبال متصدیان انسانی هستیم که با استفاده از ابزارها و دستگاه های جدید کارشان را به شکل بهتری انجام دهند. یکی از بارزترین نمودهای اتوماسیون یا خودکارسازی استفاده از ربات های صنعتی است. خودکارسازی در حیطه های مختلفی اثرگذار است. به دلیل سرعت رشد تکنولوژی در دنیای امروز دانشمندان و مهندسان در پی این هستند تا با ساخت سیستم های پیچیده پاسخگوی نیازهای زندگی انسان باشند.
خیلی از افراد معتقد هستند که اتوماسیون در آینده باعث بیکاری نیروی انسانی خواهد شد. در واقع از معایب رشد اتوماسیون میتوان به جایگزینی انسان با دستگاه اشاره کرد که منجر به کاهش نیروی کار و در نهایت بیکاری افراد خواهد شد. زمانی که بیکاری در جامعه افزایش پیدا کند، به دنبال آن قدرت خرید مردم هم به شکل قابل توجهی کم میشود. علاوه بر این شاهد هزینه های اولیه بالا خواهیم بود. اما با وجود این معایب، مزیت های رشد اتوماسیون بیشتر است. زیرا خودکارسازی همواره باعث افزایش تولید و کاهش هزینه های مربوط به آن مثل هزینه اپراتوری خواهد شد. متاسفانه در بسیاری از صنایع مخصوصا صنعت ساختمان سازی با کمبود نیروی متخصص مواجه هستیم که خوشبختانه این مورد با اتوماسیون حل خواهد شد. از دیگر مزیت های خودکارسازی این است که نیروهای کار به سمت کارهای خدمات محور سوق داده میشوند.
نکات تکمیلی
به بررسی مزایا و معایب خودکارسازی صنعت ساخت و ساز Automation به کمک تیم مشاورمون پرداختیم. به چند مورد دیگر از فواید این شیوه اشاره میکنیم. اتوماسیون همواره باعث بهبود ایمنی، افزایش کیفیت کالاها، کاهش زمان تولید و کاهش انبارهای موقت میشود. همچنین به راحتی امکان کنترل کیفیت مصالح و… را فراهم میکند. در این روش ساختمان سازی میزان هدر رفتن مصالح و تولید پسماندها به حداقل ممکن میرسد. بنابراین از این طریق میتوان به حفظ محیط زیست هم کمک کرد.