مفهوم حفاری و گودبرداری
در اصطلاح ساختمانی، حفاری و گودبرداری فرآیند برداشتن خاک زمین برای تشکیل حفره در زمین است. در این نوشتار با تیم مشاورمون همراه باشید تا اطلاعاتی را در کنار یکدیگر کسب کنیم. در محوطههای کوچک یا در فضاهای محدود، حفاری ممکن است با وسایل دستی انجام شود. حفاری دستی با استفاده از ابزارهایی مانند کلنگ، بیل و… انجام میشود. کارهای حفاری در مقیاس بزرگتر به ابزارهای سنگین مانند بولدوزر نیاز دارد. گودبرداری فرآیند ساخت و ساز را تسهیل می بخشد.
انواع حفاری و گودبرداری
حفاری و گودبرداری خاک سطحی: شامل حذف لایه باز هر گونه پوشش گیاهی یا ماده پوسیده ای از زمین است که می تواند خاک را فشرده کند. عمق از سایتی به سایت دیگر متفاوت است، اما معمولاً در محدوده 150-300 میلی متر است.
حفاری و گودبرداری زمین: شامل حذف لایه خاک به شکل مستقیم از زیر خاک سطحی است. مواد حذف شده (که به آن “غناب” گفته می شود) اغلب ذخیره می شوند. این مواد برای ساختن خاکریزها و پایه ها کاربرد دارند.
حفاری سنگ: حفاری سنگ، موادی است که بدون استفاده از روش های حفاری خاص مانند حفاری (با دست یا با ماشین آلات سنگین) یا انفجار با مواد منفجره قابل حفاری نیست.
حفاری و گودبرداری لجن: در واقع حذف مواد و خاک بیش از حد مرطوب است که برای دپو نامناسب میباشد.
حفاری طبقه بندی نشده: این نوع در واقع حذف ترکیبی از مواد فوق است.
نکات ایمنی در حفاری
در این قسمت نکات ایمنی در حفاری و گودبرداری را در تیم مشاورمون بررسی میکنیم. مطمئن شوید که سازههای مجاور را تضعیف نمیکنید و از روش حفاری ایمن استفاده کنید. هر روز قبل از شروع کار و پس از هر اتفاقی که ممکن است پایداری گود را تحت تأثیر قرار دهد، گودبرداری را بررسی کنید. همچنین در موقعیت دسترسی ایمن برای ورود و خروج فراهم کنید. باید با ایجاد حصار از افتادن افراد و مواد به داخل گود جلوگیری کنید. در این راستا از موانعی قوی استفاده کنید. چون در استفاده از موانع ضعیف احتمال فروریزی وجود دارد. امیدواریم نکات گفته شده ابهامات شما را در خصوص حفاری برطرف کرده باشد.