مفهوم جوشکاری
یکی از مسائلی که در تیم مشاورمون میخواهیم مورد بررسی قرار دهیم جوشکاری است. کار کردن با فلز بسیار هیجان انگیز و نیروبخش است. جوشکاران میتوانند قویترین مواد جهان را به شکل های مختلفی تبدیل کنند. آنها آنچه را که در ذهن دارند به صورت محصولات مختلف میسازند. این مهارت نیازمند آموزش دیدن و تمرین بسیار است. بهتر است این موضوع زیر نظر یک متخصص در این صنعت آموخته شود. لازم است که با کل فرایند این کار آشنا شوید. قبل از شروع حتما باید به تسلط کافی در این زمینه رسیده باشید. در واقع یک جوشکار ماهر به تمام جزئیات توجه میکند و بر آنها مسلط است. در حال حاضر ما ۴ روش عمدهی جوشکاری داریم. دانش آموزان این رشته این ۴ روش عمده را باید یاد بگیرند. در این راستا آموزش های علمی و جامع توسط مربیان باتجربه و ماهر انجام میشود.
تکنیک های مختلف جوشکاری
در این قسمت تکنیک های مختلف جوشکاری را به صورت فهرست بیان میکنیم. هر یک از این تکنیک ها نیازمند آموزش و کسب مهارت است. به هیچ عنوان بدون کسب دانش و مهارت کافی به دنبال این تکنیک ها نروید. حتی افراد متخصص هم ممکن است دچار سوانح و حوادث خطرناک شوند. بنابراین به جهت ایمنی کار تخصصی عمل کنید. تکنیک های مختلف دربردارندهی موارد زیر است:
- تکنیک قوس فلزی با گاز
- تکنیک قوس زیر گاز
- تکنیک قوس از نوع هستهای
- تکنیک الکترو اسلگ
- تکنیک پرتو لیزر
- تکنیک پرتو الکترونی
توضیحاتی در باب فرایند کار
جوشکاری فرآیندی است که در آن مواد مختلف با یکدیگر ادغام و بهم متصل میشوند. جنس مواد معمولا از نوع فلزات و ترموپلاستیک است. در فرآیند فوق فلز ذوب میشود. از این طریق قطعاتی که باید با یکدیگر متصل شوند ادغام میشوند. این کار به شیوه ای انجام میشود که قطعات بر اثر انجماد فلز جوش به یک دیگر متصل میشوند. جوشکاری در اکثر موارد با فشار و گرما همراه است که برای تولید جوش لازم است. هر محصولی که ساخته میشود هم مستلزم این است که اجزای مختلف آن به یکدیگر متصل شوند. اگر یک اتصال دائمی نیاز باشد معمولا از روش جوشکاری استفاده میشود. این روش در صنعت هوا و فضا، خودرو، کشتی سازی، فولاد، صنایع غذایی و… استفاده میشود.