در این مقاله قصد داریم به همراه تیم مشاورمون، ویژگیهای سنسور و تایمر هوشمند را مورد بررسی قرار دهیم. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. قبل از اینکه وارد بحث شویم جا دارد کمی در خصوص سنسورها صحبت کنیم. برای این که کمیتهای غیر الکتریکی به کمیتهای الکتریکی تبدیل شوند به وجود سنسور نیاز است. سنسور را میتوان معادل حسگر در نظر گرفت. منظور ما از کمیتهای الکتریکی در توضیح مذکور مواردی مثل دما، رطوبت، فشار و… است. در طی سالهای اخیر با پیشرفت چشمگیر تکنولوژی افراد تمایل زیادی به هوشمندسازی محیط زندگی و کار خود پیدا کرده اند.
به ادامهی بررسی ویژگیهای سنسور و تایمر هوشمند میپردازیم. هوشمندسازی را میتوان در اغلب ابزارها و لوازم الکتریکی مشاهده کرد. یکی از وسایل هوشمند الکتریکی که به شدت پر طرفدار است، چراغ سنسور دار میباشد. در اکثر مکانهای پر رفت و آمد مثل آپارتمانها این چراغها وجود دارند. استفاده از چراغ ها و ابزارهای روشنایی سنسوردار در اماکن مختلف مخصوصا محیط های عمومی باعث صرفهجویی در مصرف برق میشود. در واقع این مورد را میتوان یکی از مزایای سنسورها و تایمرهای هوشمند دانست. زمانی که این سنسورها و تایمرهای هوشمند به تازگی تولید و وارد بازار شده بودند، در پارکینگها و راهپلهها مورد استفاده قرار میگرفتند. کم کم با گذشت زمان کاربرد آنها توسعه پیدا کرد.
تحولات سنسورها در طول زمان
شکل ابتدایی سنسورهای تایمر دار به گونهای بود که با فشار دادن کلید، لامپ ها برای مدت زمان مشخصی، روشن باقی میماندند. سنسورهای پیشرفته تر امروزه خودشان قادر به تشخیص حضور افراد هستند. برای مثال زمانی که وارد راه پله بشوید، لامپهای راهپله به صورت خودکار روشن میشوند. این روزها کارکرد سنسورهای هوشمند محدود به پارکینگ ها و راهپله ها نیست. در بسیاری از موارد در باغها، آسانسورها، سرویسهای بهداشتی، فضاهای سبز، پارکها و… از این سنسورهای تایمر دار استفاده میشود. در چراغهای سنسوردار انواع مختلف سنسورهای چشمی استفاده میشوند. همان طور که پیش از این هم بیان کردیم سنسورهای چشمی نسبت به تحرکات مختلف واکنش نشان میدهند و باعث روشن شدن چراغها میشوند. برخی از سنسورها به صورت توکار استفاده میشوند. معمولا داخل قوطی کلید و پریز، محل نصب این سنسورها است. انواع دیگری از سنسورها به صورت دیواری، سقفی، سرخود و… وجود دارند. امیدواریم آنچه تاکنون بیان کردیم برایتان مفید واقع شود.