معرفی آیروگرافیت
آیروگرافیت ماده ای است که در سال ۲۰۱۲ توسط گروهی از محققان در دانشگاه تکنولوژی هامبورگ ساخته شده است و در مجموعه مشاورمون به معرفی آن میپردازیم. در واقع این ماده ماحصل کنار هم قرار گرفتن لوله های توخالی کربن به صورت شبکه ای در کنار همدیگر است. رنگ ماده فوق نیز سیاه است؛ زیرا تماس اشعه های نوری را میتواند به سمت خودش جذب کند. این ماده در عین حال که استحکام بالایی دارد، قابل خم شدن است و در دمای اتاق با وجود ثبات و پایداری توانایی هدایت الکتریکی دارد. از ماده یاد شده معمولا در موارد مختلفی مثل سیستم های تصفیه آب و هوا، صنایع هوانوردی، ماهواره ها و… استفاده میشود. این ماده را در باتری فندک اتومبیل هایی که برقی هستند و دوچرخه ها استفاده میکنند.
نکات جالب توجه که در خصوص این ماده سبک باید بدانید
آیروگرافیت ماده ای است که قابلیت تغییر بالایی دارد. این موضوع را با ذکر یک مثال برایتان روشن تر خواهیم کرد. این ماده بدون اینکه هیچ گونه آسیبی ببیند میتواند تا ۹۵ درصد فشرده شود و دوباره به حالت ابتدایی خود برگردد. برعکس سایر مواد تنش باعث میشود که آیروگرافیت محکم تر از قبل شود. یکی مزیت هایی که این ماده نسبت به سایر مواد سبک دارد این است که در مقابل تنش بسیار مقاوم است.
این در حالی است که مواد سبک حتی اگر به راحتی فشرده شوند هم در مقابل تنش دوام نمیآورند و دچار آسیب میشوند. به دلیل ویژگی های خاص این ماده و توانایی تحمل ارتعاش زیادی که دارد از آن در هواپیماها و ماهواره های گوناگون استفاده میکنند. جالب است این نکته را بدانید که در سال های اخیر آیروگرافیت را به عنوان سبک ترین ماده در جهان معرفی کردهاند. زیرا حدودا ۶ برابر نسبت به هوا سبک تر است. طبق تحقیقات به عمل آمده یک سانتیمتر مکعب از این ماده وزنی معادل با تنها ۲ دهم میلیگرم دارد.